Herken je dat? Net thuis gekomen en dan moet er nog gegeten worden.

Wat ga je eten of juist niet eten tijdens je Daniel Vasten? Voor de levensmiddelenlijst verwijs ik je het Menu – Levensmiddelen. Daar vindt je de lijsten die je kan uitprinten en op de koelkast kan hangen.

Ik vind het altijd handig om gerechten te bedenken die ik van te voren kunt maken. Helemaal als dat voor een paar dagen of de hele week is.

Ik gebruik bijvoorbeeld de ‘Reclamefolder app.’ om te zien welke producten, die week in de aanbiedingen zijn. Is bijvoorbeeld de boerenkool in de aanbieding, dan kies ik ervoor om voor die week een warme boerenkool-salade maken. Ik maak dus een boodschappenlijst voor de hele week en doe 1x per week mijn boodschappen.

Wat ik kan invriezen – vries ik in, wat ik al kan voorsnijden – snij ik voor en doe datbewaar je voedsel ik plastic bakjes. Zo kan je in één keer de basis-ingrediënten voor je lunch klaarmaken voor de komende week. En dat scheelt elke dag tijd; je hoeft maar op één moment na te denken over wat je eet tijdens de lunch. En als je werkt dan hoef je s ‘morgens vlak voor je weggaat, alleen nog maar in een bakje hoeft te doen.

  • Breek ijsbergsla met je handen in stukken en bewaar het in een kom koud water in de koelkast. Zo blijven de bladeren vers en knapperig.
  • Boontjes, peulen en sugarsnaps blijven langer vers in een plastic zakje dat je losjes dichtknoopt.
  • Bedek bloemkool met z’n eigen bladeren of een plastic zakje om te voorkomen dat hij bruin wordt.
  • Wist je dat zachte wortels weer helemaal opleven als je ze in een bakje koud water in de koelkast zet?
  • Een goed idee is om een zakje met diverse nootjes of een appel in je tas te hebben, altijd lekker als tussendoortje. En vergeet je flesje water niet!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

– Een Time saver! –