Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 aubergines, in plakken van ong 1 cm dik gesneden
- 1 blik tomaten in blokjes
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- peper
- provençaalse kruiden
- enkele druppels tabasco
- 6 eetlepels olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200°C.
Leg de plakken aubergine op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze enkele minuten net onder de grill totdat het vruchtvlees van de aubergines lichtbruin kleurt. Controleer of de aubergines niet aanbranden. Haal de bakplaat uit de oven.
Kruid de tomaten met knoflook, peper, provençaalse kruiden en enkele druppels tabasco.
Schik de plakjes aubergine in een ovenschotel en overgiet met de gekruide tomaten.
Besprenkel met olijfolie en bak de aubergines (je er evt. voorgekookte schijfjes aardaardappelen toevoegen), in de oven gaar in 30 minuten.