Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 rijpe avocado’s
  • krop sla                                                                                                                       advocado salade
  • citroen
  • 8 tomaten
  • 2 rode uien
  • zwarte olijven
  • oregano
  • peper en zout
  • walnoten-olie

Eigen toevoeging: cashewnoten

Bereiding

Rasp de citroenschil en pers de citroen. Doe alles bij elkaar in een schaaltje.

Snij de avocado’s in reepjes, doe ze in een bakje en besprenkel met wat citroensap tegen verkleuren.

Doe in een grote saladekom, de rest van het citroensap en voeg toe de peper, zout, oregano en walnoten-olie (3 keer de hoeveelheid van de citroensap).

Snij de rode ui in fijne ringen en de sla (kleine reepjes) en doe dat in de grote salade kom.

Snij de tomaten in grove stukken en doe ze in de kom bij de rest. Snij de olijven grof en doe ze erbij. Mix de salade.

Voeg de avocado’s er aan toe, Doe er nog een scheut walnotenolie over.

Maak het af met een klein handje cashewnoten over je salade mix.