‘Een huis wordt opgebouwd met wijsheid en door verstand in stand gehouden; inzicht en bedachtzaamheid vullen het met liefde en kostbaarheden’.

 – Spreuken 24:3-4 –

Als ambassadeur (vertegenwoordiger), hoe bouw jij, jouw huis? Hoe ziet jouw huis eruit? Is jouw huis gevuld met liefde en kostbaarheden?

Met het woord ‘huis’ bedoel ik jouw geestelijk leven. Hoe kun jij je zelf voeden, zodat jij mag groeien in je relatie met God en een ambassadeur voor God kan zijn.

Met de woorden van God bouw je als ware een ‘geestelijk huis‘. Elk woord van God kan je zien als een steen; met vele stenen kan je een mooi huis bouwen. Vaak bouwen we een dag of twee aan ons huis door de bijbel te lezen en spreken bijbelverzen over ons uit.

Helaas zie je vele mensen niet hun huis afbouwen, ze worden afgeleid door wereldse elementen. En als er dan iets heel vervelends gebeurt in hun leven, dan hebben ze geen plek om te schuilen. Immers het huis is niet af, er is bijvoorbeeld geen dak, of geen deur. En duisternis kan zomaar binnenlopen en van alles van je stelen. Je bent niet genoeg beschermd.

Hoe kan je jouw huis bouwen? Je huis bouwen kan op diverse manieren. Mag ik 1 manier bij je neerleggen? Mag ik je uitdagen? Hoe gaaf zal het zijn om dit jaar te gebruiken om elke dag een bijbelvers te vinden, die te personaliseren en over jezelf uit te spreken. Schrijf dit vers op in een notebook of op kleine kaartjes, (maak 2 gaatjes in de kaartjes, doe er een touwtje door en je hebt een leuk bijbelvers-boekje).

En als je dit elke dag doet, dan heb je aan het einde van het jaar, 365 persoonlijke bijbelverzen, die je steeds kan gebruiken.

Je geestelijke huis wordt gebouwd en als het klaar is, verblijft de liefde van God in je huis, en de kostbaarheden groeien in aantal. Je zal ervaren dat de kracht van Gods woord zichtbaar gaat worden in alles wat je doet, gedurende dag.

Wat zijn de kostbaarheden? Denk aan de zegeningen, de waarderingen van anderen, de reacties van anderen over de liefdevolle manier waarop jij de mensen behandelt, de vele mensen die van je houden. Het zijn de schilderijen die in je huis hangen.

Je bent een aantrekkingskracht voor anderen, want zij zien Jezus in je, zij ervaren dat Zijn liefde uit je stroomt. En dat is wat vele mensen nodig hebben, vandaag de dag.

 

 

 

 

 

Hierbij geef ik je alvast je eerste bijbelvers voor je notitieboek.

Spreek hardop Jesaja 61:1 – Ik verklaar dat de Geest van de Heer is op mij. Hij heeft mij met zijn Geest gezalfd om goed nieuws te brengen aan nederige mensen. Hij heeft mij gestuurd om mensen die een gebroken hart hebben, te genezen. Om gevangenen te vertellen dat ze vrij zijn. Om mensen die vastzitten, uit hun (geestelijke) gevangenis te halen.

Amen.