Jij bent een Gods geschenk aan de mensen om je heen’

 Jij bent een Gods geschenk aan de mensheid!

Wist je dat God gaven in jou heeft geplaatst ten behoeve van het lichaam van Christus? Hij heeft jou gemaakt om een actief onderdeel van Zijn kerk te zijn. Dat is Zijn plan!

Jezus is niet alleen aan het kruis gestorven zodat jij een ticket voor de hemel hebt en voor de rest van je leven alleen maar in de kerkbanken hoeft te zitten.

Stel je voor, je krijgt een cadeau en je pakt dat niet uit!

Jij en de andere mensen weten dan niet wat er in het cadeau zit.

Degene die het je het heeft gegeven, mist jouw reactie van het openen van dat mooie cadeau. Geen van je familieleden, vrienden of collega’s kan genieten van het cadeau dat je hebt ontvangen.

God heeft in iedereen bepaalde gaven gelegd. Die mag jij gebruiken en die gaven zijn een zegen voor jou maar ook voor anderen. Veel mensen gebruiken de gaven niet, eigenlijk laten ze dus ‘het cadeau’ onuitgepakt! En dat is jammer.

Maar jij kan vandaag je ‘cadeau’ uitpakt en ga het gebruiken!

Laat je bemoedigen door de woorden die de apostel Paul gaf aan zijn geestelijke zoon Timotheus; ‘Veronachtzaam de gaven in je niet, die je volgens het woord van de profeten geschonken zijn onder handoplegging van de gezamenlijke oudsten’.

Lees Handelingen 12:1-27.

Geef jezelf volledig over aan de Heilige Geest, denk na welke gaven God jou heeft gegeven. Dit is niet zo moeilijk want vaak heb je al een bepaald verlangen in je wat je graag wilt doen, of je gebruikt al je gaven die God je heeft gegeven. Als je al weet welke gaven bij je horen, dan kan je de gaven meer ontwikkelen, laten groeien.

 

Gebed

Hemelse Vader, U bent de Gever van goede gaven. Eerst en vooral, dank ik U voor het beste cadeau van allemaal – Uw zoon Jezus Christus! Ik ben dankbaar voor alle gaven die U in mij heeft geplaatst. Open mijn ogen en laat mij mijn gave zien en help mij deze te gebruiken voor Uw glorie en om mensen ermee te zegenen.