‘Er zijn verschillende gaven, maar één Geest

– 1 Korintiers 12:4 –

 Het maakt niet uit op welke vlak jouw gaven en talenten zijn, iedereen heeft gaven en talenten gekregen van God. En jij bent een Gods geschenk aan de mensheid! Zet je talent en je geestelijke gaven in!

Wist je dat God gaven in jou heeft geplaatst ten behoeve van het lichaam van Christus? Hij heeft jou gemaakt om een actief onderdeel van Zijn kerk te zijn. Dat is Zijn plan!

Iedereen heeft gaven of talenten, maar we hebben niet allemaal dezelfde. Dus zo kun je elkaar aanvullen. Een gave is tegelijk een opgave!!

Denk vandaag eens na – welke gaven God jou heeft gegeven. Dit is niet zo moeilijk want vaak heb jij al een bepaald verlangen in je wat je graag wilt doen, of je gebruikt al jouw gaven die God je heeft gegeven.

In je proces van ‘moving forward’ kan God juist een beroep doen op je gaven en talenten – deze uitbreiden of juist verder ontwikkelen. Zodat je ‘moving forward’ naar je doel of plan die God je heeft laten zien.

Mag ik je bemoedigen door de woorden die de apostel Paul gaf aan zijn geestelijke zoon. Lees ze maar in 2 Timotheüs 1:6.