Veranderen of niet veranderen

In de bijbel zie je steeds dat alles een cyclus heeft. Je hebt een jaar dat begint met Januari en eindigt met December en dan begin je weer opnieuw bij Januari. De week begint bij ons op de zondag en gaat door tot en met zaterdag en dan begint het weer opnieuw. Dat gebeurt ook bij de jaargetijden. Je hebt voorjaar, zomer, herfst en winter.

En na de winter gaan we weer over naar het voorjaar. De natuur leert ons deze waarheden elke dag. De cyclus van het leven bevestigt het. Een cyclus begint bij het begin en eindigt bij het eind om vervolgens weer bij het begin te beginnen. In elk segment van een cyclus zit een verandering. Je hebt dus steeds veranderingen nodig om naar het einde van een periode te gaan om vervolgens weer het volgende seizoen in je leven te kunnen stappen. Met anderen woorden, jij en ik hebben steeds verandering nodig in ons leven om zo de volgende fase van je leven in te gaan.

Het leven zelf is dus één grote verandering, niets blijft hetzelfde. Alles in je leven verandert. Hoe eerder je dat inziet, hoe beter. En dat is goed nieuws! Want als alles bij het oude bleef, zou je nooit iets nieuws beleven. Dan zou je nooit levenservaring opdoen, nooit je horizon verbreden en nooit jezelf ontwikkelen.

Voor veel mensen, kan een verandering zowel bedwelmend en beangstigend zijn. Verandering lokt hoop en dromen voor je toekomst uit maar kan je ook gelijktijdig enorme angst geven, angst voor het onbekende. Als je van plan bent om een verandering in je leven te maken, dan ontstaan er twee tegengestelde stemmen tegelijkertijd; één stem ja en de andere stem neen. Beide bepleiten even goed hun zaak.

Soms weet je niet of je een verandering moet toepassen op je leven.

Betrek en bespreek altijd je veranderingen in je leven door met God.

In elke verandering is God bij je en leidt Hij je. Geloof dat de verandering die je maakt, nieuwe kansen creëert.

Tijdens deze vastenperiode heb je gemerkt dat je steeds dichter naar God toe groeit. Je merkt dat in het woord van God dingen staan die je wilt toepassen op je leven, je gaat dus dingen in je leven veranderen. Bijbelse veranderingen in je leven zullen altijd een zegen zijn voor jezelf en voor de anderen om je heen. Veranderen naar het evenbeeld van God is de mooiste verandering in je leven!

 

Dan kun je zien welke weg je moet volgen,

want je bent hier nooit eerder geweest’

– Jozua 3:4 –