‘Zie onder alles uit naar de Heer en blijf op zijn weg. Dan zal Hij u uitkiezen om het land in bezit te nemen en er altijd te wonen, en u zult de vernietiging van de goddelozen meemaken’.

-Psalm 37:34-

Herken je dat? God geeft je een geweldige droom (visie), je bent er helemaal enthousiast van geworden, en je staat in de startblokken om te beginnen.

Maar dan… na een tijdje, mmm, het word wel wat moeilijker om die droom te verwezenlijken.

Gaandeweg kan de frustratie aardig om de hoek komen kijken. En soms neemt frustratie je hele droom over, waardoor de kans dat je deze droom kan verwezenlijken steeds kleiner wordt. Je kan het ook een dip noemen. En je ervaart, dat er een enorme kloof ligt tussen de geboorte van je droom en de verwezenlijking van die droom.

Hebreeën 10:35-36 zegt: ‘Laat de moed niet zakken, want als je de Heer trouw blijft, krijgt jij een grote beloning. Je moet volhouden om de wil van God te doen. Als je dat doet, krijgt je wat Hij heeft beloofd.

Het is goed om tegenspoed onder ogen te zien, al lijkt het soms een weg zonder einde.

Je bent op een missie voor God; dat is waarom de vijand je een hak probeert te zetten.

Paulus zegt dat hij heeft geleerd om te volharden, ongeacht de omstandigheden. Juist door bidden, aanbidden en vasten, gaat je geloof in de droom die God je heeft gegeven weer groeien.

Een goede strategie is om je dromen met anderen te delen; laat het ook hun droom worden, laat anderen je helpen. Hou vol en wees blij met elke stap die jou dichter bij de vervulling van je droom die God je heeft gegeven brengt.