‘Mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen’.

– Jesaja 40:31-

Heb jij ook in de gaten dat God nooit haast heeft?

Het duurde zo’n 40 jaar voor Mozes toestemming kreeg om het volk uit Egypte te leiden. Het kostte Jozef17 jaar van voorbereiding voordat God hem verloste uit slavernij en gevangenschap. Jakob zat onder de heerschappij van zijn schoonvader Laban en na 20 jaar werd hij hieruit bevrijd. Abraham en Sarah waren op hoge leeftijd toen ze uiteindelijk hun zoon Isaak kregen. Ook zij moesten lang wachten vanaf het moment dat God sprak tot het moment dat hun zoon werd geboren. Je ziet door deze verhalen duidelijk dat God niet echt haast heeft. Waarom heeft God eigenlijk geen haast?

Je ziet hier, dat God ieder van deze ‘personeelsleden’ oproept voor een bepaalde taak in Zijn Koninkrijk. Hij had geen haast met de vervulling van hun missie, maar Hij volbracht in hen wat Hij wilde. Zij leerden door het proces heen te vertrouwen op God.

Wij zijn vaak meer gericht op het resultaat (- je visie -) dan het proces. God is meer gericht op het proces dan op het resultaat. Hij is erop gericht dat je Zijn aanwezigheid ervaart, dat je Hem volledig vertrouwt tijdens het proces. Hoe gaaf is het, dat je iedere dag wakker wordt en je realiseert dat God iets speciaals heeft gedaan in je leven. En dan is het niet langer de prestatie die ons boeit, maar in plaats daarvan ben je vol van God omdat je meer van Zijn liefde, genade en kracht in je leven hebt ervaren. Samen met Hem. De wandeling met God is je proces en je resultaat is het bijproduct.

Omarm het proces waar je in zit en wacht op Gods timing van het resultaat van je proces. Je zal God ervaren op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden.

En als jij op God blijft vertrouwen tijdens je proces, dan zal je ieder keer weer nieuwe kracht ontvangen. De bijbel zegt in Jesaja 40:31 – Je zal lopen, maar niet moe worden, je zal niet uitgeput raken. En samen met God zal je het resultaat van de visie die God jou heeft gegeven, bereiken.