Naar wijsheid verlangen is het begin van alle wijsheid. Van alles wat je hebt is wijsheid is het belangrijkste. Heb respect voor wijsheid, dan zal jij ook respect krijgen. Omarm wijsheid en je zal geëerd worden. Je wijsheid zal een sieraad voor je zijn, zoals een mooie kroon.

– Spreuken 4:7-9 –

Herken je dit?

Je hebt bijvoorbeeld gebeden voor situaties in je leven en denkt: waar is het antwoord?

Ik kan je vertellen dat het niet was omdat God het miste!

Het Woord van God zegt dat je vraagt ​​en niet ontvangt omdat je verkeerd vraagt ​​(Jakobus 4:3). Je hebt wijsheid nodig om het juiste te vragen. Dat betekent dat je Gods gedachten over de situatie nodig hebt voordat je effectief kunt bidden.

Je hebt Gods wijsheid nodig! Maar hoe kom je daar?

Jezus laat het ons zien in Lukas 11:49. Hij begon te spreken: “Daarom zei de wijsheid van God…“, toen begon Hij de Schrift te citeren. Hij noemde het geschreven Woord van God de wijsheid van God. Gods wijsheid is Zijn Woord.

Dus laat het Woord van God, de wijsheid van God, je denken gaan beïnvloeden. Dompel je geest erin. Scan het niet zomaar. Graaf erin. Leer het. Neem het serieus.

Begin dan in de geest te bidden. Laat de Geest van God het proces van geestelijk inzicht in je hart starten terwijl je bidt en aanbidt in je geest. Na een tijdje zal je ontdekken dat de dingen op een nieuwe manier begint begrijpen. Je krijgt een geheel nieuwe interpretatie van het probleem. En vaak zal je zien dat het antwoord van je probleem te vinden is in het Woord van God.

Hoe je het ook ziet, onthoud dat wijsheid het belangrijkste is. Gods manier van denken zal je leven redden, je uit de schulden halen, je lichaam genezen en je op weg helpen naar voorspoed. Het zal je kennis laten maken met mogelijkheden die je nog nooit eerder hebt gezien, je uit de problemen helpen of juist dat ene familielid, of vriend door je gebed naar Jezus keren.

 

  • Prent het Woord van God in je hart: ‘Wijsheid is het belangrijkste; daarom krijg ik wijsheid!’ (Spreuken 4:7)
  • Lees ook 1 Korintiërs 2:6-9.