‘Elke morgen maakt Hij mij wakker en opent Hij mijn verstand voor Zijn woorden’

– Jesaja 50:4 –

In het begin van Jesaja 50:4 vind je deze prachtige belofte van God:

De Here God heeft mij Zijn woorden van wijsheid gegeven zodat ik weet wat ik tegen al deze terneergeslagen mensen moet zeggen’.

WoW, wat een geweldige gedachten! Laat dit even bezinken:

De Heer geeft me Zijn woorden van wijsheid…dat ik weet hoe ik de vermoeide troost kan geven. Elke morgen maakt Hij mij wakker en opent mijn ogen en mijn verstand.

God heeft tot mij gesproken.

Jesaja zegt hier dat God hem elke morgen wakker maakt en hem vertelt wat hij moet doen en wat hij tegen anderen moet zeggen! Dit was niet een eenmalige gebeurtenis maar het gebeurde elke morgen.

Kan jij je voorstellen hoe anders je dag er uit zou gaan zien als je de tijd nam om van God te horen, voordat je uit je bed springt? Dat God je inzicht geeft in wat je die dag moet doen en wat je moet zeggen voordat je een bepaalde situatie in gaat?

Praten met God voordat je uit je bed springt geeft je dus een voorsprong in je leven en op je concurrentie! Hij geeft je alvast de creatieve ideeën en een overzicht van de dingen die je moet doen die dag.

Waarom zegt God zo vaak dat Hij als eerste in de ochtend tot ons wil spreken? Immers, Hij kan elk moment met ons praten. Hij wil de eerste plaats in je leven hebben. Hij wil nummer 1 zijn op je lijst van prioriteiten voor die dag. Dus voordat je je iPhone of je computer raadpleegt of de TV aanzet.

In Jesaja 48:17 zegt God: ‘Ik ben de Heer…die leert je wat het beste is voor jou, die je de paden wijst waarlangs je moet lopen.”

Ik zeg je, dat er met deze twee teksten geen plaats meer is voor stress in je dag. Je gaat een glorieuze dag tegemoet, vol van Zijn wijsheid. Easy…!

Ben je verbaasd? Dat hoeft niet, want een goede ouder (God) vertelt Zijn kinderen wat ze moeten doen, hoe ze moeten opgroeien, volwassen worden en van het beste van het leven kunnen genieten.

Zet morgen je wekker een kwartiertje eerder en start met

“Goedemorgen God, ik luister…..”