‘Gezegend zult jij zijn wanneer je binnenkomt, en gezegend zult je zijn wanneer je uitgaat’

– Deuteronomium 28:6 –

 

Mensen praten vaak over het bouwen van hun ‘droomhuis’. En zijn gefocust op het hebben van nieuwe moderne dingen in hun huis, om zo hun ‘droomhuis te creëren.

Maar wist je dat je ook in de bijbel vele mensen vindt die dromen van God ontvangen en deze realiseren. God wilde dat de mens een dromer zou zijn. Hij bouwde in ons het vermogen om het te doen. Het was niet Zijn bedoeling dat we beperkt zouden worden door onze natuurlijke gedachten en omstandigheden. Hij bedoelde dat we verder dan dat zouden dromen.

Dat is wat Abraham deed. Hij sloot zich op in Gods droom – en die was groter dan alles wat hij in zijn eentje had kunnen bedenken.

Zo zal het ook voor jou zijn. Gods droom voor jou is groter dan je droom voor jezelf. Het is buitengewoon, overvloedig boven alles wat je kunt vragen of denken! (zie Efeziërs 3:20).

Zodra je die droom in je hebt, zullen de dingen beginnen te veranderen. Nee, al je problemen zullen niet van de ene op de andere dag verdwijnen, net zo min als de mijne. Maar je zult er anders op reageren.

Wanneer de problemen voor je opstaan​ en je dreigen te verslaan, dan zal God Zijn dromen in je hart laten verschijnen, als je daar op focust.

Je kunt beginnen met te zeggen: “Wacht even. Ik ben het hoofd, niet de staart. Ik ben gezegend, niet vervloekt. Ik hoef deze situatie niet te tolereren. Ik ben toevallig een kind van de Koning Zelf. Hij dekt mijn tafel in het bijzijn van mijn vijanden. Geen enkel wapen dat tegen mij is gevormd, kan gedijen!” (zie Deuteronomium 28:13; Psalm 23:5 en Jesaja 54:17).

Jouw eigen droomhuis met alles erop bouwen is geweldig! Iedereen wil toch een super gezellig huis hebben! Maar Gods dromen in je laten bouwen en die dromen dan zien uitkomen is heerlijk! Een goed fundament voor je geestelijke droom is  bijvoorbeeld Deuteronomium 28. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit goed droom bouwmateriaal is.

 

  • Prent het Woord van God in je hart: ‘Ik ben gezegend als ik binnenkom en gezegend als ik uitga’ (Deuteronomium 28:6).
  • Lees het stukje Deuteronomium 28:1-14