Ingrediënten voor 4 burgers
- 400 gram kikkererwten, schoongespoeld en afgewaterd
- teentje knoflook, fijngehakt
- een handjevol peterselie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1/2 theelepel chili poeder
- 2 eetlepels tarwebloem
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kleine rode ui, fijn gesneden
Bereiden
Druk de kikkererwten droog met wat keukenpapier.
Plaats deze vervolgens in een blender samen met de ui, knoflook, peterselie, kruiden, bloem en een beetje zout.
Verwerk het geheel tot er vrijwel geen klonters meer in zitten.
Haal alles uit de blender en vorm dan met je blote handen 4 burgers van de verwerkte ingrediënten.
Verhit de olie in een anti aanbak koekenpan, voeg de burgers er aan toe en bak deze vervolgens 3 minuten aan iedere kant tot deze licht bruin zijn geworden.