Ingrediënten

  • 2 liter groentebouillon 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram champignons      champions
  • 150 gram oesterzwammen
  • 100 gram shiitakes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout

 

Bereiding

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

Snijd de champignons en kastanjechampignons klein (in plakjes) en snijd de lente-ui in ringetjes.

Fruit de sjalot en knoflook met wat olijfolie even aan in een koekenpan en doe hier dan eerst de kastanjechampignons en champignons bij, samen met een paar takjes tijm. Bak mooi bruin, de champignons zullen flink slinken.

Doe hier na een minuut of 5 ook de edel zwammen en shiitakes bij.

Maak in een grote pan 2 liter bouillon klaar.

Doe dan alle paddenstoelen bij de bouillon, proef en breng eventueel nog wat op smaak met zout en/of peper.

Garneer met wat tijm en lente-uitjes.

  • Het lekkerst smaak de soep als je ‘m een aantal uren laat trekken. Dan krijgen de paddenstoelen extra veel smaak. Maak je soep dus bijvoorbeeld ‘s morgens al.