Het verbaast me altijd weer hoeveel producten ik voor mijn Daniel Vasten kan gebruiken hier in Nederland. Ondanks de vele lekkere producten, blijft het etiketten lezen een prioriteit.

Op het etiket van je product, lees je precies wat er in zit en zal je verborgen suikers en toevoegingen snel leren herkennen.

Zo blijkt uit een onderzoek van Universiteit Gent, dat groenten uit blik, glas en diepvries net als verse groenten allerlei belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamine A, C, calcium, foliumzuur, ijzer en kalium bevatten. Zelf de Consumentenbond deed een duit in het zakje en concludeert dat verwerkte groenten niet onderdoen voor hun verse familieleden.

Er zijn wel wat kanttekeningen bij verwerkte groente en fruit, wat betreft je Daniel Vasten. Want aan groente uit pot of blik is soms suiker toegevoegd. Kies je voor fruit uit blik, laat dan de variant ‘op siroop’ liever in het schap staan. De siroop bestaat uit water en suiker.

Ook in de verpakte muesli vind je vaak eentoevoeging van suiker. Let er op dat vegetarische maaltijden niet altijd zuivel en suikervrij zijn. Dus etiketten lezen is belangrijk als je boodschappen doet voor je Daniel Vasten.

Zelf maak ik altijd een weekoverzicht van wat ik ga eten tijdens het Daniel Vasten.

Ik gebruik altijd mijn reclamefolder app., waarmee ik snel een overzicht hebt van de producten die in de aanbieding zijn in die week. Want Daniel Vasten hoeft niet duur te zijn.

En aan de hand van mijn weekoverzicht maak ik een boodschappenlijst, zodat ik in 1x alle boodschappen voor die week in huis heb. Het weekend gebruik ik om sommige recepten te maken, bijvoorbeeld mijn tortilla’s en humus.

Print het weekoverzicht en het overzicht van de levensmiddelen die je kan gebruiken of niet kan gebruiken tijdens je Daniel Vasten, plak het op je koelkast of prikbord, zo heb je snel een overzicht van alles.