Ingrediënten voor 4 pers.
- 200 gram paddenstoelenmix
- 1 flespompoen
- 2 teentjes knoflook uit de knijper
- 1 courgette
- 1 rode ui, gepeld
- 5 gram salie, fijn gesneden
- 5 gram herfst kruidenmix (koriander, laurierblad, karwijzaad, kruidnagel)
- 1 citroen, schoongeboend
- 2 eetlepels olijfolie
- handje pecannoten
- zout en peper
Bereiden
Snij de harde onder – en bovenkant van de flespompoen.
Halveer de pompoen met een scherp mes en lepel de pompoenpitten en draderige binnenkant uit de pompoen. Snij de pompoen in blokjes van 1 cm.
Hak de paddenstoelen in grove stukken.
Verhit olijfolie in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook samen met de kruidenmix, 5 minuten op een laag vuurtje.
Voeg de pompoenblokjes en courgette toe aan de pan, bak 15 minuten op laag vuur en schep regelmatig om.
Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 3 minuten mee.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en rasp de schil van de citroen. Pers een helft van de citroen uit.
Voeg de pasta, het sap van de citroen, salie en de pecannoten aan het pompoenmengsel. Zet het vuur hoger en meng alles goed door.
Breng de pasta op smaak met zout en peper.