Ingrediënten voor 4 pers.

  • 3 pastinaken
  • 1 gele bietpastinaak soep
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene appel
  • 3 cm gember
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 takjes peterselie

 

Bereiden

Maak de groente schoon. Schil de pastinaken en de gele biet en snij de pastinaken, de gele biet en de prei in stukjes.

Snipper de ui en knoflook.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Schil de gember en hak in kleine stukjes.

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de ui, prei, knoflook en gember, 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de pastinaak, gele biet en appel toe en 5 minuten mee op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.

Doe water en de bouillonblokjes in een soeppan, breng het aan de kook.

Voeg de ingrediënten van de wok, voorzichtig toe in de soeppan en kook de soep met afgedekt in 15-20 minuten op lage temperatuur gaar.

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Breng de soep op smaak met peper.

Hak de peterselie fijn.

Garneer de soep met fijngesneden peterselie.