Ingrediënten voor 4 pers.
- 500 gram iets kruimige aardappelen
- 400 gram pastinaak
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel olijfolie
- een halve courgette
- een flinke hand pijnboompitten
- een flinke hand rucola
Bereiden
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken.
Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in stukken. En leg de de stukjes pastinaak in een pan bij de aardappelen en voeg hier het bouillonpoeder en water aan toe.
Kook in ca. 20 minuten gaar totdat je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken.
Rooster ondertussen de pijnboompitten kort aan in een droge koekenpan. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.
Snijd vervolgens de courgette in blokjes.
Verwarm wat olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette in ca. 5 -7 minuten aan.
Giet de aardappelen – pastinaak af, bewaar wat kookvocht voor als je stamppot te droog is.
Stamp de aardappelen – pastinaken fijn.
Voeg de courgette, pijnboompitten en tenslotte de rucola toe en meng door elkaar.
Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Tip – (Je kan ook de aardappelen weglaten en de hoeveelheid van de pastinaken verdubbelen.)