Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 grote uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram winterpenen
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 2 gedroogte laurierblaadjes
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 groentebouillontablet
- 1 liter water
- 1 theelepel tabasco
- verse peterselie (gehakte)
Bereiden
Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken.
Snijd ook de uien en knoflook in stukjes en de winterpeen in plakken.
Verhit de olie in een grote soeppan.
Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout.
Voeg toe de verse peterselie als de soep in de soepkommen zit.
Serveertip: Lekker met een topping van gehakte ongezouten notenmix.