Ingrediënten voor 2 pers.

  • 140 gram quinoa
  • 2 eetlepels pijnboompitten   quinoa salade
  • 1 avocado
  • 3 tomaten of radijsjes
  • ½ rode ui, fijngehakt
  • 7,5 gram peterselie, gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels citroenschil, geraspte

 

Bereiden

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder olie. Laat ze erna niet in het pannetje liggen, dan heb je kans dat ze zacht worden doordat je ze al het ware blijft verwarmen. Leg ze dus, zodra ze klaar zijn, even apart op een schoteltje.

Haal de schil van de avocado  en snijd de avocado in schijfjes, snijd de tomaat in kleine blokjes gesneden of de radijsjes in schijfjes, ui (fijngehakt) en pepeterselie (gehakt).

Meng dit door de quinoa zodra deze klaar is.

Meng als laatste de olijfolie, citroensap, citroenschil en de pijnboompitten door de quinoa.

Geniet van je salade!

– Tip –

Leg onder je salade wat ijsbergsla.