De lunch is een belangrijke maaltijd, ook tijdens je DanielVasten. Je hebt immers energie nodig om je taken goed te kunnen uitvoeren.

Als je gezond wilt lunchen, kun je de lunch het beste van huis meenemen. Denk aan lekkere salade, een kom eigen gemaakte soep of een smoothie. Het vergt inderdaad de nodige voorbereiding, maar uiteindelijk krijg je er een flinke dosis energie voor terug! Geen zin om de blender in je tas te stoppen? Zorg dan dat je de juiste bewaarbakjes in huis hebt. Er zijn zelfs bakjes verkrijgbaar die je eten koel houden, mocht er geen koelkast op je werk zijn. En warme soep? Die stop je in een goede thermoskan.

Het is ook belangrijk dat je een goede lunchplek hebt. Het is bijvoorbeeld niet goedllunch-bank om aan je bureau te lunchen, omdat je dan nooit een ontspannen gevoel zal hebben. Je blijft dan altijd alert op binnenkomende e-mails en je neemt waarschijnlijk toch je telefoon op als je wordt gebeld. Ga lekker even naar buiten.

Neem tijdens de lunchpauze de tijd om je activiteiten van de komende middag op een rijtje te zetten. Bespreek ze met God, dit levert wellicht goede ideeën op om bijvoorbeeld efficiënter te werken. Maar het zorg er ook voor dat je niet teveel piekert. Geniet er ook van dat je even niet hoeft na te denken.