Ontbijten is belangrijk. Ook tijdens je DanielVasten.

De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Als je ’s morgens wakker wordt, heb je ongeveer tien uur (of misschien zelfs wel langer) niets gegeten. Je lichaam is op dit moment echt toe aan een voedzame maaltijd, ook al voelt dat niet bij iedereen zo.

sun-ontbijt

Dat een goed ontbijt belangrijk is, weten je vast wel. Toch slaan veel mensen het ontbijt over, vaak wegens tijdgebrek of omdat ze simpelweg geen trek hebben vroeg in de ochtend. Ik weet dat sommige mensen niet veel door hun keel krijgen ’s morgens.

Ik raad je aan om toch te proberen iets te eten. Begin bijvoorbeeld met een uitgeperst sinaasappel, en een appel gesneden in schijfjes of neem een banaan.

Door ’s morgens iets te eten, wordt je lichaam als het ware opgestart. Als je slaapt werken al je lichaamsfuncties minimaal, zo ook je spijsvertering. Met de eerste maaltijd komt dit op gang, je lichaam gaat weer aan de slag met het verteren van voeding. Ontbijten stimuleert je stoelgang. Vooral een vezelrijk ontbijt heeft dit effect. Het geeft je energie! Doordat het voedsel verteerd wordt, ontstaat er energie. Dit gebruikt je lichaam om goed te kunnen functioneren.

Probeer even te zitten met je ontbijt en luister bijvoorbeeld naar een Psalm. (In de App. Store vindt je app’s die de bijbel voorlezen). Een goed begin van je dag!