• Wat is een smoothie precies?

Een smoothie is een niet-alcoholisch, koud drankje meestal romig en met fruit. Het begrip is overgenomen uit het Engels. In het Engels betekent de term smooth onder andere ‘glad’, ‘effen’; voor voedsel: ‘zonder stukjes’, ‘als een vloeistof’. Smoothies lijken op bepaalde dranken in warme landen zoals India, Maleisië, het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten. Smoothie recepten zijn vooral gezond, snel klaar en koel op een warme dag. En je kan ingevroren fruit gebruiken om je smoothie recepten nog sneller klaar te maken.

smoothie-vp

 

  • Wat heb je nodig om een smoothie te maken?                        Creativiteit en een blender.

De blender:

Plaats de groenten of het fruit in de blender, pureer alles en laat de blender dan nog 10 à 15 seconden verder mixen tot de vloeistof volledig rond circuleert. De vloeistof moet als het ware van boven terug naar onder ‘dwarrelen’. Dit kan ongeveer 45 seconden duren, afhankelijk van de grootte van de blender en de hoeveelheid in de kan.

Vul de kan van je blender niet helemaal, want anders zal je nooit het ‘dwarreleffect’ bereiken, zelfs niet met de krachtigste motor. Doe net genoeg sap en groenten/fruit zodat je in 30 – 45 seconden een goed circulerende vloeistof krijgt.

Gebruik bevroren fruit:

Het staat niet vermeld op alle recepten, maar als je op voorhand je fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen. Ik gebruik het fruit van het seizoen om in te vriezen, dat is veel goedkoper. Vervolgens doe ik de in stukjes gesneden fruit in een vrieszak, voor 1 persoon. Ik mix de verschillende stukken fruit, voor verschillende soorten smoothies.

  • Wat is een groene smoothies?

Een groene smoothie is een smoothie gemaakt van fruit, bladgroentes en water. Groene smoothies zijn DE manier om binnen enkele minuten je dagelijkse portie groente en fruit binnen te krijgen.  Het is een smoothie gemaakt van fruit, bladgroentes en water, zo simpel is het. Door het drinken van groene smoothies krijg je gemakkelijk  je dagelijkse behoefte aan groente en fruit binnen en bijgevolg een enorm scala aan vitamines, mineralen, vezels, antioxidanten en fytonutriënten (die je immuunsysteem helpen versterken). Een groene smoothie voedt je lichaam van binnenuit en dat zie je aan de buitenkant.