Ingrediënten voor 4 pers.

 

  • 1 rode paprika
  • 1 grote wortel
  • 1 stuk bleekselderij
  • 3 grote tomaten
  • 1 ui
  • stuk gember (blokje van 3-4 cm lang)
  • 2 teentje knoflook
  • 3 takjes Tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 gram rode linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 liter water
  • peper

 

Bereiden

Maak de groenten schoon. Snijd de tomaten, wortel, bleekselderij en paprika in stukjes.

Pel en snipper de uien en knoflook en ris de blaadjes van de takjes tijm. Schil de gember en snijd een blokjes ter grootte van een dobbelsteen fijn.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de uit en knoflook glazig op middelhoge temperatuur. Voeg de wortel, bleekselderij, paprika, gember en het laurierblad toe en bak deze 3 minuten op hoge temperatuur.

Voeg de tomaten en tijm toe en bak deze 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.

Voeg de rode linzen, groentebouillonblokjes en 1 liter water toe, breng aan de kook en sluit af met een deksel. Laat dit 15 minuten op een lage temperatuur koken.

Verwijder het laurierblad, en pureer de soep met een staafmixer tot de gewenste dikte.

Breng de soep eventueel op smaak met peper.

 

Tip: garneer met fijngesneden koriander