Ingrediënten voor 4 pers.

  • ½ knoflookbol
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 sjalotje
  • 8 cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • ½ zak rucola
  • ½ zak (zoute) popcorn
  • olijfolie
  • zout en zeezout
  • chilipoeder

 

Bereiding

Snijd de bovenkant van de bol knoflook, zodat je de tenen ziet zitten. Zet de knoflookbol in de schaal en besprenkel met olijfolie. Doe ongeveer 1 ½ eetlepel water in het schaaltje (naast de knoflook). Zet de magnetron op half vermogen, 3 minuten. Check de knoflook na 3 minuten, por even met een vork om te zien hoe zacht de teentjes knoflook zijn. Nog te hard? Weer 3 minuten, weer checken, et cetera. Ga net zo lang door totdat de knoflook zacht is en je er met een vork makkelijk doorheen gaat.

Knijp de knoflook bol uit de vliezen.

Breng de knoflookpulp op smaak met een klein beetje citroensap en zout.

Doe de bonen in een zeef en was ze met water schoon.

Meng in een schaal de bonen, knoflookpulp en sjalot met een scheutje olijfolie.

Verdeel de tomaatjes in vieren, snijd de avocado in stukjes en voeg ze toe aan de bonen.

Verdeel de rucola over de bonen en besprenkel met olijfolie en citroensap.

Breng de salade op smaak met zeezout en evt. Chilipeper.

Strooi de popcorn over de bonen salade.