Ingrediënten voor 2 pers.

    • 1 spitskool, in fijne reepjes
    • 3 groene asperges, in fijne reepjes , topjes verwijderd spitskoolsalade
    • 3 lente-uitjes, fijngesneden, plus extra voor erbij
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 1 grote groene appel, geschild, geraspt
    • 1 wortel, geraspt

Passievrucht dressing

  • rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel extra vergine olijfolie
  • pulp van 3 passievruchten, plus extra
  • 1 eetlepel maanzaad

 

Bereiding

Meng voor de dressing de sinaasappelrasp, -sap en olijfolie. Roer de passievruchtpulp erdoor.

Doe alle gesneden groenten en fruit in een grote kom. Giet de dressing erover, meng goed en breng op smaak met zout en peper.

Schep de salade voor het eten goed om, lepel er wat extra passievrucht over en bestrooi met lente-ui en maanzaad.

-Tip –

Nog lekkerder, laat de salade 1-2 dagen in de koelkast staan, zodat de groenten iets zachter worden en de smaken zich goed mengen.