Ingrediënten voor 4 pers.

    • 600 ml kokend water            Schermafbeelding 2015-12-09 om 04.47.59 PM
    • 1 blokje groentebouillon
    • ½ theelepel kurkuma
    • ½ theelepel gemalen koriander
    • snufje gemalen komijn
    • 200 gram prei, overlangs gehalveerd en in schijfjes gesneden
    • 225 gram pastinaken, in blokjes van 1 cm gesneden
    • 600 gram pompoen, geschild, zonder zaden en in blokjes van 1 cm gesneden
    • 400 gram gele of groene courgettes, in schijfjes gesneden
    • 1 rode paprika, zonder zaden en fijngesneden
    • 100 gram gedroogde abrikozen, fijngesneden
    • 1 blik witte bonen, circa 400 g, uitgelekt
    • snufje geplette gedroogde chilipeper, of naar wens (desgewenst)
    • zout en peper

Om te garneren:  30 g pijnboompitten, fijngehakte peterselie of verse koriander

 

Bereiding

Giet het kokende water in een vuurvaste schotel.

Voeg het bouillonblokje, de poeder of pasta, de kurkuma, de gemalen koriander en de komijn toe en roer goed.

Voeg dan de prei en de pastinaken toe en breng aan de kook.

Temper het vuur, dek de pan af en laat de groenten gedurende 5 minuten sudderen.

Voeg de pompoen, de courgettes en de rode paprika toe en breng de bouillon opnieuw aan de kook.

Voeg de abrikozen, de witte bonen en de gedroogde chilipeper als je die gebruikt toe.

Neem eventueel een beetje meer chilipeper als je een pikanter resultaat wilt.

Temper het vuur, dek de pan af en laat 10 minuten sudderen, of tot alle groenten gaar zijn.

Rooster ondertussen de pijnboompitten al roerend in een koekenpan met antiaanbaklaag op een middelhoog vuur, tot ze net bruin worden en hun nootachtige aroma vrijgeven.

Schep de pijnboompitten op een snijplank en hak ze in grove stukken.

Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Bestrooi met de fijngehakte pijnboompitten en met peterselie of verse koriander en serveer direct.