Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 sjalotten                          tomatensoep1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 750 gram rijpe (zoete) tomaten
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 750 ml kruidenbouillon (van tablet)
  • 15 gram verse basilicum

 

Bereiden

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes glazig.

Snijd de tomaten in vieren. Voeg toe en bak 5 min. mee.

Voeg het paprikapoeder toe.

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer.

Breng op smaak met peper en zout.

Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze op het laatste moment door de soep.