Ingrediënten voor 4 pers.

  • 450 gram Tuinbonen(diepvries)
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 2 a 3 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel. Komijnpoeder (djintan)tuinbonensoep
  • 2 eetlepels Paprikapoeder
  • snufje Cayennepeper
  • 1 liter Groentebouillon
  • sap van 1 Citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte Koriander blaadjes

 

Bereiding

Verwarm de olijfolie in een soeppan.

Bak de knoflook uit de knijper in de olie en voeg het komijnpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Laat alles even meebakken.

Voeg de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook.

Kook de tuinbonen hierin gaar.

Gebruik de foodprocessor, blender of staafmixer om de tuinbonen te pureren,

Roer vlak voor het opdienen het citroensap door de soepen roer de korianderblaadjes erdoor.

Schep de soep in kommen en bestrooi met een beetje paprikapoeder.