Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 bosje bosuien
- 1 kg tuinerwten (diepvries)
- 1 blik kokosmelk (440 ml)
- ½ bouilon tablet
- 1 bakje basilicum (15 g)
- 1 bakje koriander (15 g)
- 1 citroen (uitgeperst)
- olijfolie (voor erbij)
Bereiding
Breng 750 ml water aan de kook.
Verwarm ondertussen een grote pan met deksel op halfhoog vuur.
Hak de bosuien fijn en doe ze met de kokosolie in de pan.
Draai het vuur hoog en fruit de ui 2 min.
Voeg de bevroren tuinerwten, de kokosmelk, bouillon tablet en het kokende water toe.
Breng aan de kook met de deksel op de pan en laat het 3 min. koken.
Neem de pan van het vuur.
Voeg het grootste deel van de kruiden, met steeltjes en al, en het citroensap toe en puree de soep met een staafmixer tot hij super glad is.
Schep de soep in kommen, besprenkel met wat olie en bestrooi de rest van de kruiden.