Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gram cherrytomaatjes
  • zeezout en versgemalen peper boerenkool
  • olijfolie
  • 2 limoenen
  • 200 gram boerenkool
  • een handvol geraspte kokos
  • 1 eetlepel sojasaus of tamari

 

Voor de miso dressing:

  • 1 duimgroot stukje verse gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel wittemisopasta (sojabonenpasta) (bij de toko)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel kokos- of olijfolie
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt

 

Bereiding

Verhit de oven voor op 200 °C.

Halveer de tomaatjes en verdeel ze op een bakplaat met wat zout en peper, een flinke scheut olijfolie, de schil van beide limoenen en het sap van 1 ervan.

Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven tot ze geblakerd en goudbruin zijn.

Schik de boerenkool met de geraspte kokos op de bakplaat.

Giet de sojasaus erover en schep alles door elkaar tot het goed met de sojasaus bedekt is. Rooster de kool samen met de tomaatjes in de oven gedurende de laatste 5-10 minuten tot ze krokant zijn.

Roer intussen alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar. Proef en voeg zo nodig nog wat meer zout en peper of limoensap toe.

Denk er wel aan dat de dressing minder scherp zal zijn als de salade is gemend. Haal de boerenkool en tomaatjes uit de oven en doe ze in een grote schaal.

Meng de misodressing er door, steeds in kleine porties, en blijf roeren.

Serveer de salade warm.

– Tip –

Wil je er iets bij serveren, kook dan quinoa en meng die er doorheen.