Ingrediënten voor 4 pers.

  • winterminestrone soep400 gram zoete aardappelen
  • 300 gram bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 295 gram gegrilde rode paprika’s (pot of vers bij AH)
  • 400 gram bruine bonen
  • 400 lima bonen
  • 1  prei
  • 700 ml water
  • 1 groentebouillon tablet
  • zout en peper

 

Bereiden
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

Snijd de bleekselderij in dunne boogjes, snijd de prei en sjalotje.

Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij, prei en ui 1 min.

Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.

Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.

Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet.

Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel.

Breng al roerend de soep aan de kook en laat op zacht vuurtje met de deksel op de pan sudderen tot dat alles gaar is.

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.