Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gram winterpeen
- 1 eetlepel pompoenpitten (zakje a 125g)
- 1 blikje kikkererwten (200g)
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gemalen komijn + extra voor garneren
- 1-2 eetlepels extra vierge olijfolie
- peper
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Schil en halveer de winterpeen in de lengte en snijd de helften in stukken van 2-3 cm. Verdeel de stukken over de bakplaat die bedekt is met bakpapier en bespenkel ze met de olie. Rooster de winterpeen in 25 min. Gaar in de voorverwarmde oven.
Rooster intussen in een droge koekenpan de pompoenpitten tot ze beginnen te kleuren en schud ze op een bord.
Pureer de geroosterde winterpeen in de keukenmachine, of in een maatbeker met de staafmixer, samen met de kikkererwten, knoflook, komijn, en 50ml water tot een zachte puree.
Voeg peper naar smaak toe.
Schep de houmous in een schaaltje.
Besprenkel met extra vierge olijfolie en bestrooi met de pompoenpitten en wat extra gemalen komijn.