Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprikazoete-aardappel-soep
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes peterselie
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

 

Bereiden

Boen de zoete aardappel en de wortel schoon met water en een borstel.

Snij de zoete aardappel, wortel in stukjes.

Halveer de paprika, verwijderd de steel en zaadlijsten en de paprika in kleine stukjes.

Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olijfolie in de soeppan en fruit de uien en knoflook 3 minuten op een lage temperatuur.

Voeg de stukjes zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten mee.

Schep het mengsel af en toe om.

Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep

Afgedekt 20 a 25 minuten zachtjes koken.

Puree de soep met een staafmixer of blender, proef en breng de soep op smaak met evt zout en peper.

Hak de peterselie fijn.

Doe de soep in soepkommen en garneer de soep met de peterselie.