Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 puntpaprika’s, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 500 gram zuurkool naturel, uitgelekt (bewaar het vocht)
  • 1 kg aardappels, geschild en in stukken
  • 150ml zuurkool / aardappelvocht
  • nootmuskaat
  • 2 grote appels, geschild.

 

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder

Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje vocht van de zuurkool toe en stoof zachtjes 20 minuten.

Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en bewaar het vocht. Gebruik dit vocht samen met de nootmuskaat, zout en peper en puree de aardappelen.

Voeg de puree toe aan de zuurkool.

Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken.

Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.

Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.