Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, gesnipperdzuurkool met paprika en appel.
  • 4 puntpaprika’s, zonder zaadjes, in smalle reepjes
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 500 gram zuurkool naturel, uitgelekt (bewaar het vocht)
  • 1 kg aardappels, geschild en in stukken
  • 150 ml zuurkool / aardappelvocht
  • nootmuskaat
  • 2 grote appels, geschild.

 

Bereiding

Verhit 2 eetlepels olie en smoor hierin de ui, puntpaprika, paprikapoeder en chilipoeder.

Schep de zuurkool erdoor, voeg een scheutje vocht van de zuurkool toe en stoof 20 minuten zachtjes.

Kook intussen de aardappels gaar. Giet ze af en bewaar het vocht. Gebruik dit vocht om samen met de nootmuskaat, zout en peper, puree van te maken.

Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken.

Bak de appelplakken in de rest van de olie lichtbruin.

Serveer de aardappelpuree met de zuurkool en de appelplakken erop.