Ingrediënten voor 4 pers.
- 600 gram nieuwe aardappelen,geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
- zeezout en zwarte peper uit de molen
een takje verse rozemarijn, alleen de blaadje
- olijfolie
- 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
Vermorzel de rozemarijn blaadjes in een vijzel, of knipt de rozemarijn in kleine stukjes
Verhit een beetje olie in een braadslee
Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. ( je kan evt. ook champignons en uitjes bijvoegen).
Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
Zet de braadslee 20 – 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.