Ingrediënten voor 4 pers.    

  • 150 gram witte bonen (blik)
  • 150 gram rode kidneybonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels mild paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 takjes peterselie

 

Voorbereiden

Giet de bonen in een zeef, was ze met koud water en laat de bonen uitlekken.

Snij de gele, rode paprika en uien in reepjes, de knoflook fijngehakt.

Verhit in een braadpan de olie.

Fruit de ui, knoflook en paprika 5 min.

Schep er de bonen door.

Voeg het paprikapoeder en bak 1 min.

Schep er de tomatenpuree door en bak nog 1 min.

Voeg het bouillonblokje met 500ml water toe en breng het aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de bonengoulash afgedekt in 45 min. Gaar.

Bestrooi de bonengoulash voor serveren met de fijngehakte peterselie.