Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 groene appel
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 liter water

 

Bereiden

Was de groenten voor gebruik.

Snijd de courgettes in blokjes en de prei in ringen. Pel en snipper de ui.

Hak de knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Bak de prei en courgette 3 minuten op middelhoge temperatuur mee.

Laat 2 theelepels kerriepoeder even meebakken en voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe.

Breng de soep aan de kook en laat gedurende 7 minuten zachtjes koken.

Neem de pan van het vuur pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Snijd ondertussen de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes.

Voeg de appelblokjes toe, laat 1 minuut meeverwarmen.