‘Kleed u in de liefde, dat is de band die u tot een volmaakte eenheid maakt’

-Kolossenzen 3:14-

Wie houdt er nou niet van kleren? Ik hou van kleren, voor elke gelegenheid hangt er wel iets in mijn kast. En ik vermoed dat het bij ons allemaal best kan voorkomen dat onze kledingkast(en) wel eens uitpuilt. Zeker hier in Nederland hebben wij voor elk seizoen een aangepast stel of kleren. Op dat gebied zijn we echt gezegend.

In het natuurlijke zijn we in bezit van een kledingkast, maar in het Koninkrijk van God bezit je ook een kledingkast. Kijk maar in Efeziërs 6:11-17. Daar wordt zelfs uitgelegd welke kledingstukken waarvoor te gebruiken. Of in Jesaja 61:10, daar wordt gesproken over de mantel van gerechtigheid, een kleed van bevrijding.

Zo heb je ook de mantel der Liefde.

God zegt ons in Zijn Woord om de Liefde aan te doen. De uitdrukking “aantrekken” betekent: ‘het met opzet doen.’ We mogen onszelf kleden als vertegenwoordigers van God, die liefde is (1 Johannes 4: 8; 2 Korintiërs 5:20). God zegt ons dat we mededogend, vriendelijk, zachtaardig en geduldig kunnen zijn als wij de mantel van Liefde aantrekken.

Van het begin tot het einde, op allerlei manieren, moedigt Gods Woord ons aan en daagt het ons uit om van andere mensen te houden; het is het voorbeeld dat Jezus ons heeft gegeven gedurende Zijn leven en bediening op aarde. Ons belangrijkste doel in het leven zou moeten zijn om in liefde te wandelen. Als we iets anders doen, is het alsof we kleren aantrekken die te klein voor ons zijn – het is ongemakkelijk en steelt onze vreugde! Stop met het dragen van dingen die niet passen – dingen die je een ongemakkelijk gevoel geven – en doe Liefde aan!

Doe Liefde aan. Dat betekent opzettelijk actief zijn in het bereiken van anderen.

Je kan je Liefde tonen aan anderen door ze lief te hebben met jouw woorden.

Woorden zijn geweldig als ze op de juiste manier worden gebruikt. Vraag God om woorden te geven die je oprecht kunt zeggen tegen mensen om ze zo op te bouwen, te bemoedigen of om je waardering te laten blijken. Met liefdevolle, vriendelijke woorden kan je de mensen om je heen tot leven brengen.

Spreuken 15:23 zegt het zo: ‘Een juist woord dat op het juiste moment wordt gesproken, kan in feite levensveranderend zijn’. We vinden het allemaal leuk als mensen liefdevolle dingen tegen ons zeggen.