‘Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus’

-2 Korinthe 10:5-

Jij en ik maken iedere dag keuzes. Waarschijnlijk heb je er vandaag al aardig wat gemaakt. Sommige van die keuzes gaan over kleine dingen zoals: Wat zal ik vandaag aantrekken? Wat neem ik als lunch? Welke film ga ik vanavond kijken? Maar andere keuzes hebben een veel grotere impact op ons leven.

Een van de belangrijkste keuzes die je iedere dag opnieuw kunt maken is: wat is je manier van denken, je mindset? Aan jou de keuze! Je kunt kiezen voor geloof in plaats van angst, hoop in plaats van wanhoop, vertrouwen in plaats van zorgen. Als je dat doet, zal je leven veranderen!

Veel mensen zijn een gevangene van hun eigen gedachten. Als we wakker worden met zorgen en we staan onszelf die gedachten toe, zullen we ons de hele dag zorgen maken. Of het nu gaat om zorgen over onze gezondheid, ons gezin, onze financiën, of angst voor een onbekende toekomst: het wordt een mindset die ons gevangen houdt. Als gevolg daarvan leven we een angstig, bezorgd leven in plaats van het vreugdevolle, overvloedige en overwinnende leven dat Jezus ons wil geven. 2 Korinthe 10:5 vertelt ons wat we moeten doen met een verkeerde mindset:

Want wij breken valse redeneringen af en elke hoogte die zich verheft tegen de kennis van God, en wij nemen elke gedachte gevangen om die te brengen tot de gehoorzaamheid aan Christus.

In plaats van gevangen te worden gehouden door verkeerde gedachten, kunnen we die gedachten gevangennemen. We kunnen ervoor te kiezen ons denken in lijn te brengen met Gods Woord!

Als je bijvoorbeeld angstig voel, zoek dan een bijbelvers op in de bijbel die het tegenovergestelde is van angst. Het tegenovergestelde van angst kan het woord vrede zijn. Wat zegt God in Zijn woord hierover? En spreek elke keer deze bijbelvers hardop over jezelf uit, als je het gevoel van angst weer in je opduikt.