‘Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van Hem blijf ik alles verwachten’

– Psalm 62:6  –

Soms zijn er van die dagen, dan is het druk! Je ziet in je agenda dat er ineens veel meer afspraken zijn toegevoegd dan je eigenlijk had bedoeld. De to-do lijst van dingen die je nog in huis moet doen groeit gestaag. Je sporttas ligt verloren in de hoek. En eigenlijk wil je nog graag op de bank dat goede boek lezen waar iedereen over praat, kortom druk-druk-druk!!!

Jezus had vaak ook van zulke volgeboekte dagen. Mensen die van alles van Hem vroegen. Die aandacht van Hem wilden. Die tijd van Hem opeisten. Lees Marcus 1:21-38, zodat je zult zien dat Jezus net als jij ook van die drukke dagen had.

Na zo’n lange dag, zou je zeggen dat Jezus wel een goede nachtrust verdient. Dat Hij wel even tijd voor zichzelf mag nemen. Maar het is opvallend wat Jezus dan doet – lees Marcus 1:35. Na een kort nachtje besluit Jezus om, voor het licht geworden is, op te staan. Om God op te zoeken. Jezus besluit, hoe druk de vorige dag ook was, om te doen wat Hij belangrijk vindt. Blijkbaar is bidden belangrijker voor Hem dan een goede nacht te maken.

Er valt veel te leren van hoe Jezus zijn leven indeelde. Hij wist goed waar de focus in zijn leven lag. Hij wist wat zijn prioriteiten waren. Vervolgens zorgde Hij ervoor dat Hij zijn tijd daaraan besteedde. Want niemand anders zou dit voor Hem doen. En Zijn belangrijkste prioriteit was God!!

Realiseer je dat jij, jouw drukte kan stoppen.

Gewoon door even stil te staan, je agenda dicht te klappen, je mobiel en tv uit te zetten, door lofprijzingmuziek op te zetten, lekker in je favoriete stoel te gaan zitten en dan je ziel de opdracht geven om ‘Stil Te Zijn Voor God’.

Spreek tot je ziel; ‘Wees stil mijn ziel, en richt je op Hem, ik ga naar de schuilplaats van God, ik ga naar mijn Vredebron.” Zeg gewoon een paar keer “wees stil mijn ziel en keer je tot God”. En je zal merken dat de rust in je ziel komt, vrede wordt meer aanwezig, en je bent weer gefocust op Hem. Het enige wat je nodig hebt – jouw Heer, jouw geliefde.