‘God is trouw, door wie u bent geroepen tot gemeenschap met zijn  Zoon Jezus Christus, onze Heer’

-1 Korintiërs 1:9-

Weet jij wat het verlangen van God voor vandaag is, voor jou en Hem?

Ik denk dat Hij er enorm naar uitziet om met jou gewoon te zitten en te kletsen. Hij wil dat je met Hem wandelt en met Hem praat, over de dingen van jouw leven. En wat er om je heen gebeurt. God is daarin geïnteresseerd; Hij is in jou geïnteresseerd. Hij wil dat je dichter tot Hem komt. Net als Adam in het boek Genesis, daar was Hij ook gewoon in de tuin met Adam aan het praten, ideeën aan het overleggen. Van – Adam zullen we de dieren allemaal een naam geven, hoe denk jij hierover? Zou jij dat vandaag willen gaan doen?

Velen van ons raken zo verstrikt in het streven om God te behagen in de dingen die we denken te moeten doen om Hem te behagen, dat we vergeten dat onze eerste en hoogste roeping is gewoon in gemeenschap met Hem te zijn. Met andere woorden, bij Hem zijn zonder een lijst met gebeden.

In de natuurlijke wereld is het ook zo, dat als je iemand erg graag mag dan wil je graag en vaak bij die persoon zijn en kletsen, om zo meer te weten en te leren over die persoon. Hierdoor groeit je relatie met die persoon.

God verlangt ernaar dat wij gewoon bij Hem willen zijn.

Heb je er ooit over nagedacht hoeveel het voor je zou betekenen om gewoon tot God te komen en te zeggen: “Vader, ik ben vandaag niet echt gekomen om iets te halen. Ik heb al over mijn behoeften gebeden en Uw Woord zegt dat ik geen zorgen hoeft te maken want U wilt in alles voorzien (Filippenzen 4:19). Dus ik wil gewoon bij U te zijn, samen koffie drinken, als U iets hebt dat U mij zou willen vertellen, ben ik klaar om te luisteren…