‘Leer ons zó onze dagen te tellen dat wijsheid ons hart vervult’

-Psalm 90:12-

In Psalm 90:12 herinnert de psalmist ons eraan dat al onze dagen geteld zijn en niemand van ons weet hoeveel we er zullen hebben. Wij zien zoveel dingen nu gebeuren in de wereld dat overeenkomt met het woord van God. Volgens velen leven we nu in de Bijbelse eindtijd. Stel je eens voor dat we nu in de laatste periode van jouw en mijn leven zouden zijn? Wat zouden we doen? Zou je dan anders leven?

Ga je misschien: Positiever denken? Sneller mensen vergeven? Uitstappen uit je comfortzone en datgene doen waartoe God je heeft geroepen? Beginnen met die nieuwe carrière? Meer tijd doorbrengen met dierbaren? Meer tijd vrijmaken voor jezelf? Jezelf meer plezier gunnen?

Ik werd levendig herinnerd aan de kwetsbaarheid van het leven toen onze bekende vriend na een auto ongeluk overleed en wij naar zijn begrafenis gingen. Tijd is kostbaar. Je leven hier op aarde is van korte duur vergeleken met de eeuwigheid die we straks hebben in de hemel.

Het zou echt zonde zijn als we het enige leven dat we hebben verspillen door voortdurend chagrijnig te zijn, omdat we toestaan ​​dat onze problemen en teleurstellingen onze vreugde stelen. Leg daarom je dagelijkse focus op de dankbaarheid voor de dingen van het leven in plaats op je ontevredenheid.

Waardeer elk moment dat God je heeft gegeven en kies ervoor om te leven met een gelukkig hart in plaats van een zwaar hart. Gebruik dit leven en neem je voor om elke dag wakker te worden met de vreugde van Christus in je hart en een glimlach op je gezicht.

Ja, dat kost training!!! Leer om verstandig gebruik te maken van de tijd die je hebt. Wat je kan helpen is bijvoorbeeld voordat je ‘s ochtends uit bed komt hardop zeggen: ‘Goedemorgen God, dank U wel voor deze nieuwe dag en liefde en zegeningen die ik ga ontvangen. U bent zo goed!’ Kies ervoor om deze dag met God te leven en niet met de duivel. Het is zonde om je tijd te verspillen met ongelukkig te zijn over de manier waarop je leven nu verloopt.

God wil dat je geniet van het leven dat Hij voor jou heeft ontworpen. Verzamel Zijn wijsheid (die vind je in je bijbel/ of bijbelstudies) en gebruik deze in je deze dagelijks leven.

Leef gelukkig en vol van Zijn vreugde, wat elke dag ook inhoudt.