‘Als u hem vergeeft, doe ik het ook. En als ik hem iets te vergeven heb, doe ik het omwille van u, ten overstaan van Christus. We moeten er namelijk voor oppassen dat Satan ons niet gebruikt; zijn plannen kennen we maar al te goed’

-2 Korintiërs 2:10-11-

Om God meer de ruimte te geven om Zijn werk in ons te doen is vergeving een prioriteit in ons leven. Iemand vergeven zal je los maken van die persoon. Misschien heb je al gemerkt dat onvergevingsgezindheid je kan beheersen in je leven. Ineens plopt het op in je gedachten, die persoon of die situatie, en je voelt die boosheid, bitterheid en wrok weer.

Weet dat je jezelf veel gelukkiger en fysiek beter zult voelen wanneer je niet meer vol zit met het gif van onvergevingsgezindheid. Het is bekend dat op den duur ziektes zich kunnen ontwikkelen als gevolg van de druk en stress die bitterheid, wrok en onvergevingsgezindheid bij iemand veroorzaken.

Onvergevingsgezindheid geeft de duivel de voet tussen de deur, die hij nodig heeft om over jou te kunnen heersen. Door deze onvergevingsgezindheid kan hij invloed hebben op de groei van jouw relatie met God.

Vergeving is een keus, NIET een gevoel!

  • Vergeving is een gift voor een ieder die het niet verdient.
  • Vergeving zorgt ervoor dat de schuld die je voelt weggenomen wordt.
  • Vergeving neemt de wrok tegen je dader weg.
  • Vergeving neemt de boosheid en de pijn weg wanneer je aan die persoon of situatie denkt.
  • Vergeving zorgt ervoor dat je blij kan voelen voor die persoon als iets goeds gebeurt voor hem.

Wanneer je vergeeft betekent dat niet dat je in overeenstemming bent met wat die persoon heeft gedaan of gezegd heeft. Het betekent dat je gekozen hebt om op Gods manier te dealen met die persoon of situatie. Begrijp dat God deze situatie wil omdraaien ten goede voor jou. Je moet God hierin vertrouwen.

Waarom moeten wij vergeven?

  • Het is de sleutel tot jouw vrijheid in alle gebieden van je leven.
  • Het ontvangen van vergeving voor de zonden van je verleden en het vergeven van anderen zijn de 2 meest belangrijke factoren voor je emotionele genezing.
  • Vergeving breekt de negatieve band tussen mensen en daardoor kunnen zij allebei in vrijheid wandelen.
  • Vergeving is niet onderhandelbaar – God vereist het –

God vergeeft onze zonden.                                                                                                                              Gebruik deze dag om met God over je zonden te praten en vergeving voor te vragen.