‘Daarom zeg ik u: wat u ook verlangt, wanneer u bidt, geloof dat u het ontvangt, en u zult het hebben’

-Mark 11:24-

Geloven. Dat is de sleutel tot alles in het koninkrijk van God. Het is de manier waarop we gebruik maken van de kracht van de Almachtige God. De meesten van ons weten dat. Maar weinig van ons weten precies hoe ze dit soort geloven kunnen toepassen in hun dagelijks leven.

Eigenlijk is het verrassend eenvoudig. Het is zo simpel – zeg gewoon: “Ik geloof dat ik ontvang.” Er gebeurt iets in je geest als je die woorden zegt.

Wij begrijpen niet hoe het werkt maar het werkt. Een voorbeeld: Stel je voor dat je niet begrijpt hoe jouw spijsverteringssysteem werkt. Je weet wel dat je iets moet doen zoals je eten doorslikken. Dus het enige wat je hoeft te doen is een hapje eten en het gaat je spijsverteringssysteem aan het werk. Je hoeft het niet te laten gebeuren. Je hoeft het niet te voelen gebeuren. Het gebeurt gewoon. Dat is de manier waarop het lichaam is gemaakt.

Op vrijwel dezelfde manier werken Gods kostbare beloften in jouw leven. Wanneer je je laat voeden met Gods kostbare beloften en zegt: ”Ik geloof dat ik ontvang”, wordt het geloof losgelaten. Je hoeft het niet te laten gebeuren. Je hoeft het niet te voelen gebeuren. Het gebeurt gewoon. Jouw herboren geest is zo gemaakt.

Als je constant met je mond zegt: “Ik geloof dat ik mijn genezing ontvang” of “Ik geloof dat er in mijn financiële behoeften is voorzien”, en dan de Schriften citeert die die dingen ondersteunen, wordt er geloof losgelaten om kracht te brengen die in die behoeften kan voorzien.

Je moet wel ‘de schakelaar van het geloof’ ingeschakeld houden. Ik heb ontdekt dat het uitspreken van die zin: “Ik geloof dat ik ontvang”, een manier is om mijn geloof te versterken.

Zeker als je door een donkere periode gaat en het lijkt alsof je niets ontvangt, zijn deze 4 woorden ‘ik geloof’ en ‘ik ontvang’ zeer behulpzaam.

Wil je vandaag jouw geloof activeren? Maak dan gebruik van deze vier sleutelwoorden, de belangrijkste woorden in jouw vocabulaire. Gebruik ze elke dag. Je zult, net als ik, snel ontdekken…. ze werken!