‘…zal het stralende licht opgaan en verschijnen aan allen die leven in duisternis en verkeren in de schaduw van de dood, zodat we onze voeten kunnen zetten op de weg van de vrede’

-Lucas 1:79-

Ik geloof dat vrede één van de belangrijkste voorrechten en grootste zegeningen is die God ons gegeven heeft. Maar door de drukte van het dagelijks leven en de spanning die dat met zich meebrengt, voelen we ons vaak alles behalve vredig. Maar dat hoeft niet zo te zijn.

Lucas 1:79 zegt dat een van de dingen waarvoor God Jezus heeft gezonden, is om ons te leiden naar de weg van de vrede. Als gelovigen, hebben we het geweldige voorrecht om in Gods bovennatuurlijke vrede te wandelen, ongeacht hoe druk we misschien zijn of wat er ook om ons heen gebeurt.

Je kunt een leven leiden van vrede die je verstand vaak te boven gaat. Je kunt ook de weg van vrede bewandelen tijdens de stormen van jouw leven en niet alleen wanneer er geen stormen zijn. Hoe? Een van Jezus’ namen is de ‘Prins van Vrede’. De vrede is Jezus zelf, laat Jezus jouw bron van vrede zijn in deze tijden van onrust en onzekerheid.

De Sabbat (van vrijdagavond 18 uur t/m zaterdag 18 uur – Exodus 20:18) is de rustdag die God voor zichzelf en Zijn volk heeft ingesteld. Misschien is het een idee om op deze Sabbatdag geen telefoon-ipad-computer te gebruiken. Je zult versteld staan van de rust en van Gods vrede die je die dag zult ervaren.

Maak er een prioriteit van om de vrede na te streven. Volg Jezus, onze Vrede Drager die jou maar al te graag een vredevol leven wil geven. Wees stil en laat de vrede van Jezus je vullen en geniet ervan.