‘Zoek je geluk bij de Heer, Hij zal geven wat je hart verlangt’

-Psalm 37: 4-

God weet als geen ander dat we altijd zullen nastreven wat we verlangen.

Hoe meer we iets willen, hoe meer we ervoor zullen gaan. De omvang van ons verlangen zal de omvang van ons streven bepalen. Iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of etniciteit, is gemaakt om dingen te verlangen. Het is een door God gegeven attribuut.

Ons verlangen naar liefde is op zichzelf niet verkeerd, maar onze zoektocht ernaar brengt ons vaak in de verkeerde richting. We leven in een cultuur die ons bombardeert met een fantasie levensstijl. Overdag houden soaps miljoenen vrouwen gevangen met hun stomende, verleidelijke plots. Films beloven plezier, niet alleen voor twee uur kijken, maar ook door de herinneringen die in je hoofd kunnen blijven spelen. Deze kunnen je o.a het gevoel van afleiding, verlangen naar overspel creëren en langzaam gaat het voelen alsof God je buitengesloten heeft.

Gods wil is om alleen maar gezonde verlangens in je hart planten, geen verlangens die je ego voeden. Zijn verlangen is dat jij je met jezelf vergelijkt, niet met iemand anders. Dat het beeld van Jezus steeds meer zichtbaar in jouw leven wordt.

Probeer het script van je leven niet te herschrijven met lege fantasieën die alleen maar tot een doodlopende weg leiden. God heeft al je stappen al geregeld. Loop in Zijn voetsporen, dan loop je op een veilig pad.

Weet dat bestemmingen worden geboren uit goddelijke verlangens. God zal je altijd willen leiden. Leven vanuit Zijn Koninkrijk is Zijn doel voor jou.

Kolossenzen 3:2 zegt het volgende: ‘Zet je geest en houd je gericht op wat boven is, de hogere dingen, niet op de dingen die op aarde zijn’.

Om te kunnen leven vanuit Zijn Koninkrijk is het zeer belangrijk om het Woord van God te bestuderen, want daardoor richt je jouw gedachten op hogere dingen. Als je jouw gedachten op hogere dingen richt, zal je geloof sterker worden en zal je die dingen in je leven werkelijkheid gaan zien worden. Je zult Gods hand van zegen zien en je zult een overvloedig leven leiden dat Hij voor je heeft voorbereid.