Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 middelgrote rode uien
  • 5 eetlepel olijfolie
  • 2 blikken limabonen (400g)
  • 1 blik cannellinibonen (400g)
  • 500 gram cherrytomaten
  • 1 bakje koriander (15g)
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel balsamicozaijn
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • peper en zout

 

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen.

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien 3 min.

Laat de bonen uitlekken, spoel ze af onder koud stromen water en voeg deze aan de uien toe.

Verwarm dit 6 min. op laag vuur en schep af en toe voorzichtig om.

Halveer de tomaten en voeg deze in de laatste 2 min. toe.

Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit.

Klop een dressing van 2 eetlepels citroensap, de rest van de olie, de azijn, komijn, peper en eventueel zout.

Meng de dressing met het bonentomaatmengsel en de koriander.