Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperdpompoen linzencurry
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2-3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 350 gram pompoen, geschild in blokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 600 ml groentebouillon
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • snufje cayennepeper
  • 1 blik linzen (400gr), uitgelekt
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 2 eetlepels, gehakte koriander

 

Bereiding

Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de uit, knoflook, gember en kurkuma 2-3 minuten.

Voeg de kerrie toe en bak deze 1-2 minuten mee.

Schep de pompoen, kokosmelk, bouillon, tomaten, sojasaus en cayennepeper erdoor.

Laat dit zachtjes circa 20 minuten koken.

Meng de linzen en doperweten erdoor en kook nog 3-4 minuten.

Bestrooi de curry met koriander.